Фермерите днес ще излязат на поредния си национален протест на близо 20 места в страната. Те ще блокират отново пътища в знак на протест срещу неизпълнените обещания от страна на правителството за целогодишна държавна субсидия за литър качествено мляко.

Протестните действия ще започнат почти навсякъде от 12.00 часа в Сандански, Гоце Делчев, Кърджали, Смолян, Крумовград, Девин, Хасково, Асеновград, Пловдив, Сливен и Ямбол, Средец, Девня, Русе, Велико Търново, Враца, Монтана, София и Тервел. В 13.00 часа се очакват и блокади на пътища.


В столицата по инициатива на Асоциацията на млекопроизводителите у нас в протеста ще се включат и недоволни пенсионери, предаде Фокус. Възрастните хора, съпроводени от животновъдите, "ще чакат премиерът да ги прати на море", обясни зам.-председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в България Боряна Дочева.

Проявата пред Министерски съвет ще е по-скоро символична. Очаква се не повече от 100 млекопроизводители да се включат в организираните действия пред Министерски съвет.

Междувременно и птицевъди, пчелари, зеленчукопроизводители и зърнопроизводители от страната се присъединяват към протеста на млекопроизводителите.