Българо-гръцкото смесено дружество "ФИА България", което е част от гръцката компания "ФИА Корпорейшън" ще набере част от финансовите ресурси необходими за изграждането на ваканционното си селище край Хаджидимово чрез вторично публично преглагане на българската фондова борса, съобщиха от КФН.

Днес финансовият надзор потвърди проспекта за вторично публично предлагане на емисия акции, издадена от "ФИА България" АД.

Сумата, която дружеството планира да набере чрез капиталовия пазар у нас е 700 хил. лв., като за целта ще издаде 700 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. 

Мажоритарен акционер с 68.68% от капитала на дружеството е „ФИА Корпорейшън", като останалите акции са собственост на кметството на Хаджидимово.

Смесената компания, която се занимава основно с придобиване, отчуждаване/сливане и разпореждане с недвижимо имущество и права върху него, планира да започне строителството на ваканционното селище през тази пролет.

Компанията ще инвестира общо 10 млн. евро в целия проект, който таргетира гръцките туристи, които често пристигат през уикендите, за да отдъхват в региона.

Гърците имат също така намерение да построят и модерен техно-парк в страната.