От компанията Ford Motor Co. заявиха в сряда, че няма да продават нито една от европейските си марки автомобили за момента освен Астон Мартин, но допълни също, че все още проучва всички възможности.

„За момента Ягуар, Волво и Ленд Роувър няма да се продават. Ако си променим мнението, ще ви уведомим веднага.", това заяви днес шефът на Форд за Европа Люис Бут. Все пак той не изключи да има промени в бъдеще.

Високият клас автомобили на Форд, а именно Волво, Ягуар, Астон Мартин и Ленд Роувър, са групирани под ръководството на Premier Automotive Group.

Компанията Форд, която в момента е пред 3-то си поред преструктуриране за 5 години обяви, че единствено производителят на спортни автомобили във Великобритания Астон Мартин се продава. Анализаторите обаче искат да видят продажбата на големия губещ Ягуар.

Форд най-вероятно ще завърши годината със загуба, но шефът за Европа Бут е споделил, че тренда за 2007 г. ще се обърне. Думите му не бяха подкрепени от централата на Форд в САЩ.

Вторият по големина производител на автомобили в САЩ ще съкрати над 45,000 работни места и ще затвори 16 от предприятията си само в Северна Америка, за да успее да излезе на стабилна печалба до 2009 г.