2 млн. и 630 хил. лв е цената, която Надзорният съвет на Агенцията за приватизация ще предложи на сесията на Общински съвет този четвъртък за продажбата на  "Градски транспорт-Пловдив", съобщават от Общинската агенция по приватизацията в Пловдив. 

Надзорният съвет на ПОАП взе решение да се продаде общинската превозваческа фирма чрез търг с явно наддаване.

Начинът на плащане е 20% от цената да бъде платена при сключването на договора, а останалата сума трябва да се преведе до 30.12.2007г. Изплащането на задълженията на дружеството към работниците да бъде извършено в срок до 8 месеца от сключване на приватизационния договор, искат от Агенцията.

Инвестициите, които трябва да направи бъдещият купувач, са 9 500 000 лв. в срок от 2 години. Изискването за минимален брой работни места е 300.

Поставено е условие да се запази предметът на дейност на дружеството: 2 години за автотранспорта и 7 години за елтранспорта.

Стъпката за наддаване е 5% от началната тръжна цена.

Припомняме, че на 15.11.2006 г. пловдивската фирма "Хебросбус" взе 67 % от общинската фирма "Градски транспорт". Новият собственик трябваше да плати 2,8 млн. лв. за акциите си от "Градски транспорт" и да инвестира 48 млн. лева за 5 години.

2 седмици по-късно обаче сделката беше развалена, след като купувачът отказа да подпише договора с ПОАП заради "неизпълними и крайно неизгодни условия".

Израелската фирма "Еггед Холдинг", която се класира на второ място в конкурса за приватизацията на 67% от капитала на "Градски транспорт - Пловдив", също официално отказа да участва в покупката на пловдивската компания.