Комисията за защита на конкуренцията предстои да разгледа и да се произнесе по изявеното намерение от страна на "Интерком Груп" ООД, "Мастер Стийл Профайлс" АД, "Металснаб Холдингс" АД и "Хъс" ООД да закупят дялове от капитала на "Метал Трейд България" ООД, съобщи КЗК.

"Метал Трейд България" ООД развива дейност от 1994 год. Фирмата се занимава с производство и монтаж на луксозна алуминиева дограма със и без термомост, както и търговия с бетонни стомани.

Очаква се сделката да засегне пазарите на студеновалцувани ламарини, поцинковани ламарини, безшевни тръби, електрозаварени тръби с кръгло, квадратно и правоъгълно сечение, арматурно желязо.

Искането е КЗК да извърши оценка на операцията и да се произнесе с решение.

Припомняме че, всяко заинтересувано лице може да изрази своето писмено становище относно планираната сделка и въздействието, което нотифицираната пред КЗК операция ще окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар на територията на Р България.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (днес).