Номер 15 в листата на БСП за евровота Момчил Неков смята да не се отказва и да замине за Европарламента. Това съобщи депутатът от левицата Страхил Ангелов, цитиран от Дарик. Ангелов е имал възможност да разговаря с Неков.

Припомняме, благодарение на преференциалния вот Момчил Ненков измести лидера на партията и водач на листата Сергей Станишев. Според редица наблюдатели това се дължи на факта, че голяма част от избирателите са зачеркнали номер 15 и в квадратчето за партия, и в кръгчето за преференциален вот.

Народният представител каза още, че не знае да има натиск от страна на ръководството на столетница Неков сам да се откаже. Той му пожела да е жив и здрав.

Тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съзря контролиран вот, а не грешка в преференциите на БСП. По мнението му 34-те хиляди, които са посочили 15-я в листата на БСП като първи, били купени.

От своя страна в отговор на твърденията на Борисов по-късно от БСП заявиха, че сме свидетели на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, че кандидатът за евродепутат от листата им под номер 15 - Момчил Неков, е получил преференция от 34 000 гласа поради контролиран вот от миньорите.