67% от акциите на общинското предприятие "Градски транспорт" бяха продадени днес на фирма "Транс сити", чийто собственик е Ангел Батаклиев. Останалите 33% запазва Община Пловдив.

Първите думи на новия купувач бяха: " Искам да благодаря на моя екип и на банките, които ни гласуваха доверие. До десет месеца ще бъдат закупени 60 нови автобуса. В момента се разглеждат офертите на три фирми, производителки на автобуси, като ще бъде избрана една от тях".

Батаклиев обеща, че няма да има съкращение на работници и ще бъде направена оценка на качеството на персонала, съобщи Plovdiv24.com.

Кондукторното таксуване ще остане, като за момента е основен проблем, тъй като според новите собственици няма качествена система за контрол и това води до множество злоупотреби.

Батаклев става и изпълнителен директор на дружеството за сега. Тричленният борд на дружеството също се запазва на този етап.

Във връзка със сделката кметът на Пловдив доктор Иван Чомаков заяви: "По-добре късно отколкото никога. След 15 годишна сага сделката с продажбата на "Градски транспорт" приключи. Благодаря на ПОАП и господин Батаклиев за куража да приключат сделката и на Общински съвет, че повярваха, че тази сделка ще стане реалност. Ние сме длъжни да помагаме на фирмата, тъй като 33% са наши".

(снимка News.Plovdiv24.com)