С имуществена санкция от 150 000 лв. е глобена таксиметровата фирма „ОК Супершанс" ЕООД за имитация на „О'КЕЙ Супертранс", съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Фирмата е глобена за нарушаване на чл. 33, ал. 2 от Закона за защита на конкуренцията. Производството е образувано по молба на „О'КЕЙ Супертранс" АД, което присъства на пазара за таксиметрови превози от 1993 г.

Проучването показва , че „ОК Супершанс" ЕООД е избрал рекламно лого, което е напълно идентично с логото на молителя, еднакви са използваните цветове, начинът на изписване и разположението. В допълнение, наименованията на двете дружества са изключително близки по звучене.

Според КЗК, поведението на „ОК Супершанс" ЕООД създава реална опасност от увреждане интересите на конкурентната фирма и въвежда в заблуждение потребителите.

Припомняме, през октомври КЗК наложи друга санкция в размер на 150 000 лв. на
„СК-ОК Автотранс" ЕООД за същото нарушение.

Тогава КЗК установи, че при осъществяване на своята дейност автомобилите на фирма "СК-ОК Автотранс", преди това известни под името "ОК-Автотранс", използват стикери с рекламното лого "ОК", което напълно наподобява логото на молителя и е негова запазена марка.