Дирекция „Координация на програми и проекти", която е Изпълнителна агенция по програма ИСПА в Министерството на транспорта, обявява ограничена тръжна процедура по проекта „Техническа помощ за модернизация на железопътна линия Видин - София"

Формулярите следва да бъдат подадени в Министерството на транспорта, Дирекция „Координация на програми и проекти", стая 1205. Срокът за подаването им изтича в 16.00 часа на 15 януари 2007 г.

Обхватът на техническата помощ включва изпълнението на следните основни задачи и дейности:

  1. Изготвяне на пред-инвестиционно проучване и преглед на възможностите за модернизация: прогноза за търсенето и анализ на трафика, идентификация и оценка на потенциалните сценарии за подобрения, избор на предпочитан сценарий за модернизация.
  2. Подробен анализ и предварителен проект на предпочитания сценарий за модернизация, финансов анализ - финансов план, доклад за оценка на експлоатационната съвместимост в съответствие с Директивата за железопътна експлоатационна съвместимост.
  3. Подготовка на подробна програма за модернизация и стратегия за изпълнение.

Финансирането на проекта се осигурява по програма ИСПА в размер на 85 % от общата стойност и 15 % българско съфинансиране. Максималният бюджет на проекта възлиза на 3 800 000 евро.

Срокът за изпълнение на договора е 24 месеца.