От компанията Starbucks Corp., която е лидер в бизнеса с кафе-барове в САЩ, са сигнализирали за откраднати четири преносими компютъра с важна информация. На тях са били записани имената, адресите и абсолютно цялата персонална информация на 60,000 от служителите им. Машините са били откраднати от централния офис на компанията.

Информацията на лаптопите датира от 2003 г. като включва информация за служители на всички нива в компанията. Според говорител на Starbucks, едва 8% от днешните заети в компанията са засегнати от кражбата.

В допълнение на поверителната информация за 60,000 американски работници, е била открадната и персонална информация за 80 канадски работника. Лаптопите са били подсигурени с парола.

Според организацията няма сигнали, че компютрите са в ръцете на недоброжелатели, които биха използвали информацията в тях неправомерно.

Starbucks е започнала да уведомява всички засегнати по случая, като не се изключва да бъдат платени компенсации за причинените вреди. Компанията започва масирана реорганизация на секретните си файлове и документация, като ще бъде засилен контрола над тях.