Българска делегация, водена от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, ще участва в Петата международна конференция по качество в публичната администрация в Европейския съюз, която ще се проведе в Париж. В рамките на посещението във Франция министър Василев ще се срещне с френския министър на бюджета, публичните финанси и държавната администрация Ерик Вьор. Предвидена е среща и с Андре Сантити, държавен секретар на Франция, отговорен за администрацията. По време на престоя си в Париж министър Николай Василев и членовете на българската делегация ще се срещнат с българската общност в Париж. Срещата е организирана от Посолството на България в Париж.

***
София.
Държавната агенция за информационни технологии и съобщения организира кръгла маса на тема: „Либерализиран пощенски пазар в българия - да го създадем заедно". Форумът ще се състои в зала 1 на агенцията. Той ще започне в 9 часа.

***
София.
Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Светла Бъчварова ще открие от 11.00 часа в Централно фоайе на МЗХ специализирана изложба „Картофите - традиция и бъдеще". Националната кампания се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов и е във връзка с обявената от Общността на обединените нации „2008 - Международна година на картофа".

***
София.
От 10.00 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция, на която Петрол АД ще обяви своето навлизане на телекомуникационния пазар у нас. На събитието ще присъстват изпълнителният директор на компанията Светослав Йорданов, както и директорът «Маркетинг и реклама» Светодар Йосифов и мениджърът «Връзки с обществеността» Катерина Игнатова.

***
София.
Официалното откриване на Испано-българската търговска камара ще се състои от 19 ч. в х-л Хилтън.

***
София.
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще разгледа предлаганите от правителството промени в четири данъчни закона. Ще бъдат обсъдени измененията и допълненията в законите за данъците върху доходите на физическите лица, корпоративното подоходно облагане, местните данъци и такси и за акцизите и данъчните складове.
Социалните партньори ще дискутират и проект на закон за допълнение на Кодекса на труда, внесен от народните представители Петър Мръцков, Христина Христова и Ердоан Ахмедов. Документът урежда временното предоставяне на работници и служители на друг работодател.