Столичната община пуска днес, в Световния ден на туризма, ретро трамвай от депото срещу хотел Принцес. Първите пътници на атрактивната машина ще бъдат председателят на Държавната агенция по туризма Марио Ал-Джибури и заместник-председателят на Агенцията Христо Христов.

По-късно официално ще бъдат представени резултатите от дейностите по образователен и изследователски проект "Културен туризъм в интеркултурна среда (България)".  Събитието се организира от Агенцията и Нов български университет по повод Световния ден на туризма и честването на 15 години от създаването на Университета.

Проектът е реализиран от Института за изследване на Балканите и Централна Европа към Факултета по политически науки в Университета в Болоня, Италия, Департаментите "Антропология" и "Политически науки" в НБУ, Общински институт "Старинен Пловдив", гр. Пловдив, Етнографския музей в града, Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Института за фолклора при БАН и благодарение на финансовата помощ на Министерство на външните работи на Република Италия, Комисията по европейска интеграция и отношения с международните финансови институции към Министерски съвет на Република България.

.