На днешното си заседание Министерският съвет направи промени в ръководството на седем областни управи. Като областни управители на Софийска област и на Силистра бяха освободени Емил Иванов и Насуф Насуф във връзка с подадени от тях заявления. С решение на кабинета постовете си освобождават и Георги Рачев (Велико Търново), Николай Григоров (Габрово), Стоян Ненчев (Разград), Емел Мустафова (Търговище) и Венцислав Венков (Шумен).

Областен управител на Софийска област става Юлиян Леков. Той е бакалавър по бизнес администрация и стопанско управление от Колежа по икономика и администрация в Пловдив, в момента следва публична администрация в Стопанската академия „Д. Ценов". Управител е на дружество за търговия и услуги.

Начело на областната управа в Силистра застава Стоян Бонев, който в последните години работи като началник отдел и главен инспектор в ИА „Главна инспекция по труда" в града. Магистър е по счетоводство и контрол от СА „Димитър Ценов".

Георги Камарашев поема областната администрация във Велико Търново. Той е професор в катедра „Национална и регионална сигурност" в НВУ „Васил Левски". Завършил е ВНВАУ в Шумен, както и ВА „Г. С. Раковски".

Лиляна Хранова - Петкова е новият областен управител на Габрово, досегашен главен секретар на областната дирекция „Земеделие". Завършила е електронна техника във ВМЕИ - Габрово.

Областен управител на Разград става Илиян Драмалиев, началник отдел „Контрол на храните" при ОДБХ - Разград. Ветеринарен лекар е от Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора.

Севда Ерменкова, която застава начело на областната администрация в Търговище, вече е била заместник областен управител в периода 1999-2001 г. В момента е регистриран земеделски производител. Тя е зооинженер от ВИЗВМ - Стара Загора и магистър по финанси от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" - Велико Търново.

Областната управа в Шумен ще бъде оглавена от Петко Шаренков - старши експерт във факултет „Артилерия, ПВО и КИС" към НВУ „Васил Левски". Завършил е ВНВАУ - Шумен.