Инвестиционната компания на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway Inc. съобщи, че е увеличила до 19% дела си в USG Corp. Berkshire Hathaway закупи повече от 3% от акциите на USG Corp. на петъчната борсова сесия в Ню Йорк.  

Според комисията за финансов надзор, компанията на Бъфет и придобила около 1.1 млн. акции от базираната в Чикаго фирма USG, чийто основна дейност е производството на гипсокартон.

Berkshire закупиха акциите директно от свободния пазар на обща стойност от $51.2 млн., като в момента вече притежава 17.1 млн. акции от капитала на дружеството.

През август от USG съобщиха, че са увеличили брутната си печалба от $1.8 млрд. с продажбата на нови акции. По това време, Бъфет придоби нови 7 млн. акции на компанията като вече притежаваше 15% от нея.

Акциите на чикагската компания се покачиха с 2.7% след края на борсовата търговия в петък след новината за последната „покупка" на Бъфет. Акциите се покачиха с $1.27 до ниво $48.47 на електронната търговия. Нивото на затваряне в Ню Йорк беше $47.20 за акция.