В „Радомир Метал Индъстрийз" през тази година ще бъдат вложени повече от 10 млн. евро, съобщи изпълнителният директор на завода Людмил Александров, цитиран от БНР.

Предстои да бъдат закупени инсталация за електрошлаково претопяване и шлайфмашина за големогабаритни опорни валци. Оборудването ще влезе в редовна експлоатация до края на годината.

"Целим да разширим производствената номенклатура. Усилията са насочени към усвояване на опорни валци, които са много търсени в металургията и машиностроенето", заяви Александров.

Ще бъде внедрена бързонагревна термична пещ. Новото оборудване ще доведе, освен до повишаване на качеството на произвеждания метал, и до подобряване на структурата на крайните продукти, както и достигане на по-високи механични показатели, смятат специалисти.

"Радомир Метал Индъстрийз" е най-голямото промишлено предприятие в община Радомир. То е правоприемник на две трети от мощностите на бившия комбинат за тежко машиностроене край с. Червена могила. Продукцията му е предназначена предимно за износ.