Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, в присъствието на кметът Кирил Йорданов и представители на варненския елит, освети мястото, на което в края на 2007 година ще бъде издигнат първият мол в града.

Теренът се намира на кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" и бул. "Христо Смирненски".

Това е началото на един от най-значимите за града проекти, който се очаква да промени облика на търговията във Варна, като предложи различен начин за пазаруване и развлечение.

Мол Варна ще бъде най-големият търговско-развлекателен център в страната. Инвеститор на проекта е "Интерсервиз Узунови", а за изпълнител е избран строителният холдинг "Планекс". 

С реализацията на проекта ще бъдат осигурени 600 работни места. Партерният етаж ще представлява комбинация от зони за импулсивни покупки, както и добре познати модни вериги.

Предвижда се и изграждането на паркинг със 700 места. Вторият етаж ще акцентира върху мода за цялото семейство, магазини за обувки и спортни магазини.

Първият кинокомплекс във Варна и уникална зона за бързо хранене са групирани с просторен детски кът. Проектът предвижда изграждането на шест кинозали.

Последният етаж е изцяло фокусиран върху развлеченията и се състои от комплекс от VIP ресторанти и кафенета, боулинг център и нощни клубове.