Китайската компания Zhejiang Geely Holding Group продава всичките си акции от клас B в производителя на камиони Volvo AB за цената от $1,3 миларда, предава Bloomberg. От китайският конгломерат съобщават, че продажбата е в съответствие с дългосрочната им стратегия и че ще останат вторият по големина инвеститор на Volvo с 88,5 милиона акции клас А.

Действието на китайците е свързано с управлението на риска и диверсифицираната инвестиционна стратегия на групата. Базираната в Швеция холдингова компания, която притежава акциите на Geely, продава книжата за 285,9 шведски крони за акция.

Volvo Trucks ще ремонтира по 6000 камиона годишно в сервизна база за близо 10 млн. лева край София

Volvo Trucks ще ремонтира по 6000 камиона годишно в сервизна база за близо 10 млн. лева край София

Освен в столицата, компанията инвестира и в базите си и в Пловдив и Варна

Тази седмица Volvo отчете оперативна печалба за първото тримесечие на годината, която надмина очакванията на анализаторите, защото производителят на камиони компенсира намаляващите поръчки с по-високи цени.

Снимка 651837

Източник: Volvo

Компанията свива производството, тъй като търсенето се охлажда след период на възстановяване след пандемията.

Geely намали дела си във Volvo още през януари. В началото на годината холдинговата компания, която стои зад един от най-известните производители на автомобили в Китай трябваше да спаси Polestar - финансово затрудненият производител на електромобили.

Показаха новото електрическо Volvo EM90 (Видео)

Показаха новото електрическо Volvo EM90 (Видео)

То ще бъде лансирано първо на китайския автомобилен пазар- най-големият в света