Руската компания АвтоВАЗ започна продажбата на седана Vesta с 1,8-литров бензинов двигател с мощност 122 конски сили. Както съобщава пресслужбата на компанията цената на тази модел с ниво на комплектация Comfort е 632 хиляди рубли (около 10 хиляди долара - бел.ред.)

Отначало на клиентите ще се предложи версия с автоматизирана механична трансмисия (АМТ), малко след това и с механична скоростна кутия (МКП). Ускоряването на автомобила до 100 километра в час при първия вариант на трансмисия е 12,1 секунди, а при втория - за 10,2 секунди. Максималната скорост на седана е 188 км в час.

Разходът на гориво на 100 километра в смесен режим на пътуване е 7,4 л при вариант с МКП и 7,2 л при машина с АМТ.

Базовата версия на новата модификация на Vesta е снабдена с две въздушни възглавници, система за екстрено сигнализиране ЭРА-ГЛОНАСС, система за пътна устойчивост и такава за помощ при движение на наклон.

Седанът Vesta излезе на пазара в края на миналата година. На третия месец от продажбите моделът влезе в десетката на най-търсените от руснаците автомобили, като вече стабилно заема четвъртото място.

Снимка 259868

Източник: lada.ru

Потребителят може да избира шест варианта на комплектация, но до момента се предлагаше машината само с едни вид двигател, разработка на ВАЗ - 1,6 литров бензинов мотор с мощност 106 конски сили.