За Lada Granta - най-популярния модел на руската марка се подготвя нова товарна модификация пикап. Твърди се, че новият продукт с междуосие от 3250 милиметра може да превозва товар до 920 килограма. Снимки на автомобила се появиха в Instagram на Project Karelia . Автомобилът е разработен от компанията "ВИС-Авто", специализирана в производството на различни версии на колите с марка Lada, информира autonews.ru.

Според групата "Руски автомобил" в социалната мрежа ВКонтакте, в момента модифицираният модел се подготвя за сертифициране. След като получи одобрението за типа превозно средство, компанията ще може да започне производство и да започне продажбите на това превозно средство.

Версия на Lada Vesta, която никога няма да излезе на пазара (Видео)

Версия на Lada Vesta, която никога няма да излезе на пазара (Видео)

Хечбекът съществува само под формата на виртуален модел в пълен размер

Според портала Avtobroker, колата е построена на базата на стандартен пикап ВИС-2349, оборудван с изцяло нова кабина. При желание, товарната платформа може да бъде покрита с тента или дори да се превърне в жилищен модул.

Под капака на малкия товарен автомобил ще бъде инсталиран 1,8-литров бензинов двигател с мощност 177 конски сили. Освен това камионетката веднага ще бъде оборудвана и с газов силов агрегат.

По-рано компанията "ВИС-Авто" подготви модификация с висок покрив за обновеното комби Lada Largus. Колата получи голям вентилационен люк, допълнителен изпарител на климатика и двузонова климатична система.

Renault "убива" Lada и Niva: Първите стъпки вече са направени

Renault "убива" Lada и Niva: Първите стъпки вече са направени

Новите платформи ще оскъпят руските модели и съответно, търсене им ще спадне