Организаторите на автошоуто в Париж заявиха, че заради епидемията от коронавирус, автомобилното изложение не може да се проведе в обичайния формат . Някои бизнес събития за автомобилни компании могат да се организират, а всички премиери на автомобили ще се провеждат онлайн.

Пълна отмяна на събитието обаче засега не се предвижда.

Автосалонът в столицата на Франция трябваше да се проведе в края на септември 2020 година. И изложение в Париж се организира на всеки две години и се редува с подобно събитие във Франкфурт.

Коронавирусът спира едно от най-големите автомобилни изложения в Европа

Коронавирусът спира едно от най-големите автомобилни изложения в Европа

В Швейцария забраниха големите събития до 15 март

"Ние изучаваме алтернативни решения и се консултираме с нашите партньори. Нищо няма да е същото като преди. Тази криза трябва да ни научи да сме гъвкави, креативни и по-иновативни ", се казва в официалното изявление на организаторите на автомобилното изложение.

Очаква се всички премиери на автомобилите да се проведат в онлайн формат. Подобни решения вече са тествани от производителите след отмяната на автомобилното изложение в Женева. В същото време в Париж може да се проведат някои бизнес събития за автомобилни компании.

Във връзка с разпространението на новия тип вирусна зараза редица големи подобни събития по света вече са отменени или разсрочени. Това включва автомобилните салони в Пекин и Женева, както и автомобилните изложения в Ню Йорк и Детройт.

Bugatti направи дигитална презентация на суперколата Chiron Pur Sport (Видео)

Bugatti направи дигитална презентация на суперколата Chiron Pur Sport (Видео)

Производството на модела с цена 3,2 млн. евро ще започне през втората половина на 2020 г.

Северноамериканското международно автомобилно изложение (NAIAS), което трябваше да се проведе в нов формат през лятото на 2020 г., беше отменено от пандемията на коронавирус COVID-19. На неговото място в Детройт ще бъде организирана временна полева болница. В момента броят на заразените в Мичиган хора достигна 5,5 хиляди, което го прави четвъртият щат по броя на диагностицираните случаи на COVID-19 в Съединените щати.