След като Porsche  направи  през 2016 новото поколение на Porsche Panamera, луксозният седан вече не е сам. Ковачницата на спортни автомобили представи Shooting Brake версия на новата Panamera, пише  Auto Motor und Sport. Фотографите на изданието за първи път уловиха прототип на модела.

С представения Panamera Sport Turismo на автомобилното изложение в Париж през 2012 Porsche хвърли светлина на обновения модел за 2013 и едновременно с това скицира Panamera-Kombi. Нищо чудно, в момента само Mercedes е заел доста успешно сегмента с Mercedes CLS Shooting Brake. На автомобилното изложение в Париж Porsche ще покаже новата Panamera, като през 2017 Shooting Brake също ще празнува своята премиера.

Shooting Brake се базира също като новата Panamera върху платформата MSB (стандартна модулна конструкция), която е изработена от високоякостни стомани и алуминий. Визуално новата Panamera Shooting Brake наподобява студията Panamera Sport Turismo, но по някои елементи, също и на Mission E, но въпреки новото оформление на PorscheKombi няма да има повече място в багажника.

От страна на задвижването Shooting Brake ще стъпи на пазара с известните V6 и V8 двигатели, както и с хибридна задвижваща система. Стандартно на борда е и иновативната асистираща система Inno-Drive, която сканира отсечката от пътя и разпознава ограниченията на скоростта, след което автоматично  настройва характеристиките за превключване. Освен това водачът на Panamera и на Panamera Shooting Brake се радва на подреден кокпит със значително намален брой бутони.

Porsche Panamera Sport Turismo се задвижва от трилитров V6 бензинов двигател с 333 к.с., както и електромотор с мощност 70 кВт, и така студията разполага с обща мощност от 416 к.с. Моделът може да се движи само на електрическа енергия, до 30 км с максимална скорост от 130 км/ч. Panamera Shooting Brake ще ускори само за 6 секунди от нула до 100, а максималната скорост не е упомената. За това обаче разходът трябва да бъде 3,5 литра.