Германската марка за премиум автомобили Porsche представи plug-in хибридна версия на актуалното поколение Cayenne. То ще се появи на пазара в Европа края на май 2018 г., пише в сайта porsche.com. 

Porsche Cayenne E-Hybrid е оборудвано с трилитров, V-образен, шестцилиндров двигател с максимална мощност от 340 конски сили, който е комбиниран с електромотор с допълнителни 136 конски сили. Общата максимална мощност на луксозното SUV е определена на 462 конски сили, а максималният въртящ момент на системата е 700 Нм. 

Хибридната версия на Porsche Cayenne е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 5 секунди и да развие максимална скорост на движение от 253 км/ч, а в зависимост от токоизточника, презареждането на батерията му отнема от 7.8 до 2.3 часа. 

Снимка 354065

Източник: porsche.com

В чист електрически режим, Porsche Cayenne E-Hybrid може да измине до 44 километра, като максималната скорост на движение без отделяне на вредни емисии може да е до 135 км в час. 

С пазарното лансиране на Cayenne E-Hybrid, от Porsche въвеждат в модификационното му портфолио и няколко нови предложения по отношение на оборудването, отбелязва auto-press.net.

Снимка 354066

Източник: porsche.com

За първи път в автомобил на марката може да присъства прожекционен head-up дисплей, а сред другите новости са масажните седалки, интелигентен дигитален асистент Porsche InnoDrive, 22-цоловите алуминеви джанти, предно стъкло с подгряване и други.

Базовата цена на модела за територията на Германия е определена на 89 822 евро.