Повече от половината продажби на коли в Норвегия през март са били електрически. Така скандинавскта страна постави рекорд по-най много регистрирани автомобили Tesla Model 3.

Норвегия вече се гордее с повече електрически автомобили от всяко друго място на Земята. Това се дължи на щедрите стимули, които получават избралите кола на ток. Само през изминалия месец регистрациите на електрически автомобили са се увеличили до 58% от общия брой коли, пише Bloomberg.

Регистрирани са 5315 нови коли Model 3, което представлява 29% от всички електрически автомобили. Това е подобрило предходния рекорд за използване на най-много коли с батерии, поставен от Nissan Leaf.

Tesla Model 3 завладя и Европа

Tesla Model 3 завладя и Европа

Електромобилът изпревари конкурентите Mercedes-Benz C-Class, BMW 3-Series и Audi A4

Tesla е увеличила доставките на Model 3 в Норвегия, която е четвъртият най-голям пазар за американския производител на електрически коли.

Разрастването на компанията на Илън Мъск на скандинавския пазар ще бъде и тест за самия него, след като 2018 година бе белязана с проблеми при доставките.

Регистрациите на коли с батерии са достигнали 48% за първото тримесечие според Норвежката асоциация за електрически автомобили. Оттам очакват тази пропорция да се задържи около 50% през 2019 година.