Германската компания за производство на спортни стоки обедини усилията си с поп звездата Бионсе, за да възобнови продажбите на своите продукти.

Adidas не за първи път търси съдействието на знаменитости с цел да засили интереса към стоките си и да привлече повече клиенти. Бионсе от своя страна също е работила съвместно с модни магнати като Филип Грийн, за да развие собствена колекция.

Акциите на производителя на спортни стоки се повишиха с 1,3% след обявяването на сътрудничеството с поп певицата, пише Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Adidas Каспър Рорсед обяви, че целта му е да популяризира линията Yezyy. Обувките от тази гама могат да носят печалба на марката от 300 долара за чифт спрямо 80 долара за модел Stan Smiths и често стигат цена от 1000 долара, която феновете на кецове плащат.

Adidas не е единствената спортна компания, която си сътрудничи със знаменитост от музикалния бранш. По-рано родният конкурент на компанията Puma отбеляза висок ръст на продажбите, след като привлече Риана за свое лице.

От Adidas са казали, че партньорството с Бионсе ще доведе до разработването на нови продукти, от които и такви с лайфстайл дизайн. Те ще бъдат насочени към предпочитанията на младите потребители.

Прогнозите на германската компания за спортни стоки относно продажбите през 2019 година са с 3 процента по-ниски спрямо ръста от 8 процента, постигнат през 2018 година.