Американският производител на растителни заместители на месо Beyond Meat понижи прогнозата за приходите си за 2023 г., отбелязвайки, че резултатите за третото тримесечие са по-слаби от очакваното.

За да намали оперативните си разходи, компанията ще съкрати 19% от работните места извън производството (основно администрацията). Компанията Beyond Meat се смята за най-голямата в света в областта на производството на алтернативни на месото храни.

По предварителни данни, приходите на компанията за периода юли-септември са $75 млн., като брутната загуба е 7-8 млн. долара. Анкетираните предварително от FactSet анализатори прогнозираха приходите на Beyond Meat за третото тримесечие на ниво средно от 88 млн. долара, т.е. доста над действителните резултати.

"Очаквахме връщане на компанията към скромни печалби през третото тримесечие, но това не се случи, основно заради вътрешноотраслови фактори и потребителски тенденции", коментира резултатите главният изпълнителен директор на Beyond Meat, Итън Браун.

По думите му, "макар че се предприемат мерки за преодоляване на проблемите, които са в нашата сфера на влияние, също така планираме да намалим драстично оперативните разходи".

Според новата прогноза на Beyond Meat, за 2023 г. приходите й ще намалеят с 19-21% и ще бъдат в рамките от 330 до 340 млн. долара. Предишната прогноза на компанията беше за годишни приходи в диапазона на 360-380 млн. долара. Независимо от понижените финансови резултати, от началото на тази година досега цената на акциите на Beyond Meat се е повишила с 48%, пише Интерфакс.

Световният лидер при производството на растително месо Beyond Meat с нарастващи загуби

Най-големият производител на растително месо в света с нарастващи загуби

От началото на тази година, пазарната капитализацията на компанията се е свила с 25%