Hotbikes е румънска стартираща компания за градска мобилност, която обяви пускането на нова услуга, която предлага на компаниите в Румъния и Европа възможност да разполагат с персонални велосипеди за екипите си, съобщава Romania Insider.

Това ще става чрез уникални лога или послания върху колелата, създаващи видимост за даден бизнес, като същевременно се насърчава активен начин на живот и алтернативно на автомобилите и градския транспорт средство за предвиждане.

Новата услуга е насочена към компании, хотели, предприемачи на недвижими имоти, рикламни и PR агенции, университети и университетски кампуси и включва закупуването на поне 3 велосипеда за пътуване из града.

"Макском“ и австрийската Pierer ще стартират общо производство на е-велосипеди край Пловдив след инвестиция от 120 милиона лева

Българска и австрийска компании стартират производство на е-велосипеди край Пловдив с инвестиция от 120 милиона лева

Новата фабрика трябва да отвори през 2024 година и ще разкрие над 1000 нови работни места

Колоезденето става все по-популярно през последните години в Румъния - навик, подхранен от пандемията и запазен в голяма степен от жителите на големите градове и след премахването на ограниченията.

Многобройни медицински проучвания показват, че редовното каране на велосипед допринася за подобряване на сърдечно-съдовото здраве, развитието на мускулите, координацията и общата мобилност, но също така и за подобряване на психичното здраве чрез намаляване на стреса и стимулиране на ендорфините.

"Новата услуга Bike Your Business подкрепя компании, които искат да се популяризират по нов начин, свързвайки марката си с движението за устойчива зелена мобилност, което обхвана Европа през последните години", казва Кристиан Молдовану, който е основател на Hotbikes.

Снимка 580072

Източник: Бояна Маркова

Персонализирането на велосипедите се извършва както чрез послания и лога, приложени върху тяхната рамка или кош, така и чрез цвета на колелетата или целия велосипед, така че посланието на марката да е възможно най-видимо и лесно запомнящо се.

"Можем също така да предоставим на клиентите персонализирани каски или други специфични аксесоари за колоездене - бутилки за вода, чанти за велосипеди, шапки, оборудване за колоездене и други.

По този начин ние насърчаваме използването на велосипеда не само за развлечение и през уикендите, но също и като евтин и здравословен транспорт, който може да допринесе за реалното намаляване на трафика в големите градове на страната", подчертава Кристиан.

За работодателите услугата Bike Your Business представлява нещо като бонус за служителите, предоставен чрез предлагане на безплатни велосипеди, които могат да се използват по всяко време.

Създадена през 2020 година, Hotbikes е румънска компания за градски велосипеди, която предлага широка гама от колелета, аксесоари и оборудване в подкрепа на ежедневната битка с трафика.

Българският стартъп за онлайн търсене на работа nPloy стартира в Румъния

Българският стартъп за онлайн търсене на работа nPloy стартира в Румъния

Компанията навлиза на румънския пазар след инвестиция в размер на €2 милиона