Международната група Bosch е генерирала оборот от 203 милиона лева или 104 милиона евро през изминалата 2018 година, което е с 19% над резултата от предходната година.

"През 2018 година дейността на Bosch в България отново се развиваше много добре във всички бизнес сектори, с които фирмата е представена в страната: автомобилни технологии, потребителски стоки, енергийна и сградна техника", коментира Михай Бодижар, който е генерален директор на дъщерното дружество на групата у нас "Роберт Бош".

"Очакваме да продължим да растем и през 2019 година, благодарение на нашите иновативни продукти и развитието на дейността на Бош в страната", допълва той.

От компанията посочват, че към края на миналата година служителите ѝ са около 220 души, като очакванията са екипът да се разшири през настоящите месеци. Най-голямо увеличение има на заетите в "Бош Софтуер Иновейшънс", като там заетите са нараснали с 25% до 170 души.

Bosch разширява офиса си в София с още 50 работни места

Bosch разширява офиса си в София с още 50 работни места

Все повече компании усвояват нови наемни площи, според Lion's Head Investments

Конкретно в тази сфера от "Роберт Бош" очакват през 2019 година сериозно развитие и увеличаване на заетите с около 30%. Към момента там има отворени 20 позиции, като най-вече се търсят Java и JavaScript разработчици, както и за специалисти по осигуряване на качеството.

Екипът на "Бош Софтуер Иновейшънс" се занимава с разработването на дигитални решения в различни области, като селско стопанство, умни сгради, умен дом, ритейл, енергетика, транспорт и производство.

Групата на Bosch е международен лидер в доставката на технологии и услуги, като в световен мащаб има 410 000 служители, а оборотът ѝ за изминалата година възлиза на 78,5 милиарда лева. Компанията оперира на българския пазар от 23 години чрез три дружества - "Роберт Бош", "БСХ Домакински уреди България" и "Бош Софтуер Иновейшънс".