Deutsche Telekom ще съкрати 10 000 свои служители по цял свят през следващите 3 години, съобщават германски медии.

Най-големият доставчик на телекомуникационни услуги в Европа се готви да оптимизира губещото си подразделение за ИТ услуги - T-Systems, опитвайки се да спести 600 млн. евро.

6000 от съкратените работни позиции ще бъдат в Германия, а служителите вече са уведомени за плана за преструктуриране. Затруднената дъщерна компания е работодател на 37 000 служители, от които 18 000 в Германия.

Европейската комисия проверява сделка на Deutsche Telekom

Европейската комисия проверява сделка на един от най-големите европейски оператори

Телекомът иска да разшири бизнеса си в Холандия

T-Systems смята да затвори 90% от 230-те си клона, оставяйки само 20, съобщава германският бизнес ежедневник Handelsblatt.

Профсъюзът на служителите в сектора на услугите обеща да се бори с "безотговорните съкращения на работни места", които бяха обявени, след като разговорите между синдикатите и ръководството на компанията се оказаха безрезултатни.

Според синдикатите вместо да се "бори и да се подготви за бъдещето" на бизнеса, телекомуникационният оператор избира "немислима програма за строги икономии и ясно очертани мерки за масово унищожаване на работни места".

Deutsche Telekom за първи път тества 5G антени

Най-големият телеком в Европа за първи път показа как действа 5G

Глобалното стартиране на технологията ще е през 2020 г.

Профсъюзите смятат, че телекомът-гигант планира да прехвърли много от работните места в държави с по-ниски заплати като Индия и обещаха да се противопоставят яростно на съкращенията.

Компанията майка Deutsche Telekom отчете 3.9% спад в приходите за първото тримесечие, 17.9 млрд. евро, а силното евро допълнително попречи на растежа на телекома. Нетната печалба на групата за тримесечието се увеличи с 32.8% на годишна база до 992 млн. евро.