Британската компания Genius Sports, която е глобален лидер в предоставянето на спортни данни и статистика, обяви, че увеличава присъствието си на българския пазар, като разширява екипа си и отваря нов по-голям офис в София.

От компанията развиват дейност в България от 2014 година, като към момента служителите ѝ са около 250 души, като от тях 15 са ИТ специалисти.

С преместването в нов офис на булевард "Цариградско шосе" до The Mall Genius Sports планира да увеличи екипа си до 400 души, като ще търси различни специалисти в областта на технологиите, включително разработчици на .NET, PHP и JavaScript.

"Genius Sports за първи път инвестира в България преди четири години и от тогава не е поглеждала назад. Служителите, които успяхме да привлечем, се представиха много впечатляващо, изграждайки една от нашите най-големи глобални локации", коментира Стивън Гарднър, който е мениджър услуги в групата.

В международен план компанията се занимава със събиране и управляване на данни от различни спортни състезания. Нейни клиенти са както различни фирми за спортни залагания, така и различни спортни федерации. Тя работи и с Българския футболен съюз, както и с федерациите по волейбол и баскетбол.

Genius Sports е основана през 2005 година, като има офиси в Лондон, Талин, Вилнюс, Лос Анджелис, Меделин и други.