Единственият национален конкурс в имотния сектор, стимулиращ прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите, "Годишни награди на Imoti.net" ще проведе осмото си издание и през 2023. Организатор на конкурса е водещият сайт за недвижими имоти, Imoti.net, част от Investor Media Group. Официално от 10 март стартира подаването и регистрирането на кандидатури на всички желаещи да се включат. Крайният срок за записване е 15 април.

Най-успешните брокери, отличаващите се агенции за недвижими имоти, имотни сайтове, инвеститори и строителни компании ще бъдат избрани и отличени в 9 основни категории от експертно и независимо жури при ясни критерии. Всеки представител от сектора, който желае да се включи в надпреварата за наградите в новото издание на "Годишни награди на Imoti.net", може да се запознае с регламента на конкурса и да се регистрира в страницата на проекта на Investor Media Pro.

Тази година осмото издание на "Годишни награди на Imoti.net ще даде възможност на участниците, освен реномирана и престижна награда в конкурса, да спечелят 3 нощувки в бунгало на луксозния "Къмпинг Градина" с възможност за настаняване в бунгало "GardenView Deluxe" или "GardenView", с капацитет от 2 до 4 души. Победителите могат да запазят предпочитаните от тях дати през целия летен сезон, спрямо заетостта на къмпинга.

Призът "Агенция за недвижими имоти" отново ще бъде с пет подкатегории - агенциите могат да кандидатстват за отличия, предназначени за компании с до 4 брокери, за фирми с между 5 и 9 брокери и за по-големи фирми. Част от ключовите критерии, на база на които ще бъдат определени победителите, са добрите практики, високите финансови резултати, обучението и грижата за екипа, социалната ангажираност и др.

Сред отличията е и "Брокер на годината", като всяка агенция може да предложи един от своите брокери в компанията, който е на трудов, граждански, партньорски или франчайзинг договор. Агенцията трябва да се аргументира за номинацията при попълване на формата за кандидатстване в поле "кратка обосновка" и това значително ще повлияе в крайната оценка. За първи път тази година, победителите, които ще имат възможността да спечелят престижната награда ще бъдат трима.

Наградата за най-полезно и оригинално дигитално решение в областта на недвижимите имоти, призът "PropTech", отново ще бъде сред престижните и желани награди в имотния сектор. Отличието "Реклама на имот" също ще бъде сред креативните предизвикателства в имотния сектор, като една компания може да номинира различни свои обекти, попълвайки отделна регистрационна форма за всеки проект. Рекламата, с която участниците могат да се включат в конкурса трябва да е реализирана през 2022 година.

Представителите от имотния бранш могат да кандидатстват и за наградата "Имот на годината". Имотът, с който могат да заявят своето участие, може да бъде жилищен, бизнес имот, ваканционен, инвестиционен проект и/или провинциален имот.

В конкурсът на Imoti.net, е предвидена и награда за "Най-добър сайт на агенция за недвижими имоти", която също е открита за регистрация.

Тази година осмите Годишни награди на imoti.net ще се проведат в подкрепа на фондация "Очи на четири лапи" - кучетата - асистенти, които се обучават за водачи на слепи хора, асистенти на деца с диабет, аутизъм, деца и възрастни с двигателни проблеми. Домашните любимци все повече присъстват в домовете, като се превръщат в неизменна част от ежедневието и живота на всеки стопанин.

Бизнес дискусиите се осъществяват в унисон с цялостната мисия на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Те са част от програмата на "Годишните награди на Imoti.net", които през 2023г. ще се проведат за осма поредна година и ще отличат най-добрите в сектора на недвижимите имоти за изминалата 2022 година.

Генерален партньор на "Годишни награди на Imoti.net" е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.

Институционални партньори са Български Съвет за Устойчиво Развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Международна федерация за недвижими имоти "FIABCI" и Областно представителство на Камарата на строителите в България - София.

Money.bg е медиен партньор на събитието.