Huawei Technologies отчита 18% ръст на продажбите през 2019 г. Покачването е по-малко от очакваното и подчертава трудностите, през които китайската компания презминава след забраните, наложени от Съединените американски щати, предава Associated Press.

Предварителната оценка за продажбите бе разпратена в новогодишното обръщение към служителите. Председателят на компанията предупреждава в него, че посредствените мениджъри са изправени пред понижения, след като гигантът се концентрира върху собственото си оцеляване.

"Ще бъде трудна година за нас", пише в писмото, в което призовава служителите на компанията да работят усърдно и да полагат повече усилия.

Разбира се, никой не предвещава смъртта на Huawei. Частната компания, основен играч на пазарите на телекомуникационно оборудване и мобилни телефони, изчислява, че продажбите през 2019 г. достигат 850 милаирда юана ($120 милиарда). Крайните данни ще бъдат публикувани най-вероятно през март.

Консултантската компания Zero Power в Шънджън посочва, че предвид размера на бизнеса на Huawei не става въпрос за криза, а по-скоро редица пречки пред прогреса и бърз растеж на печалбата.

Как Huawei се превърна в гигант чрез финансови инжекции от китайското правителство

Как Huawei се превърна в гигант чрез финансови инжекции от китайското правителство

Компанията е получавала и всякаква друга помощ от властите, показва разследване на Wall Street Journal