Новият собственик на активите на "Telenor България" ще запази името в следващите две години, съобщи в интервю за в-к "Капитал" Ладислав Бартоничек, който отговаря за телекомуникационния сектор в PPF Group.

В интервюто той посочва, че групата има споразумение да ползва бранда още две години. По думите му, има три възможности за последващо развитие.

PPF Group, собственост на най-богатия чех Петр Келнер, притежава О2 - най-големият телекомуникационен оператор в Чехия. Така че първият вариант е да бъде използвано същото име, казва Бартоничек.

Вторият вариант е за създаване на нов бранд за всички телекомуникационни компании в групата, а третата да се върнат историческите брандове или да се ползват отделни марки във всяка държава.

PPF Group е собственик на активите на Telenor в България, Унгария, Черна гора и Сърбия срещу €2,8 милиарда. В края на седмицата бе съобщено, че от началото на септември начело на компанията в България ще застане нов главен изпълнителен директор - Джейсън Кинг.

Петр Келнер постигна сделка и за закупуването на "Нова Броудкастинг Груп", но тя бе спряна с решение на Комисията за защита на конкуренцията. Впоследствие то бе обжалвано пред Върховния административен съд, който все още не се е произнесъл.

Петр Келнер готви нова сделка за до €3 милиарда на Балканите

Новият собственик на Telenor в България готви сделка за до €3 милиарда на Балканите

PPF Group е сред основните кандидати за United Group