Payhawk, първият български еднорог - компания с оценка от 1 млрд. долара, откри нов офис за 300 служители в Полиграфия Офис Център в София с площ от 3500 кв. м, съобщиха от компанията. Ще има и нов отдел продажби и реклама, насочени изцяло към българския пазар.

Основаната в София през 2018 година компания ще продължи да помещава 100% от своя иновативен хъб и развойна дейност в България. За изминалата година към екипа на компанията са се присъединили 181 служители, разпределени в 8 офиса в Европа и САЩ. В началото на новата година Payhawk обяви допълнителни 120 работни места, от които 65 ще са базирани в София.

Една от целите на новия офис е подпомагането на стартъп екосистемата в България посредством организирането на събития, насърчаващи иновациите, предприемачество и развиването на нови технологии.

Във връзка с откриването на новия офис, Иван Комитов, мениджър Маркетингови системи, сподели: "Винаги съм искал да се върна обратно и да допринеса към българската икономика. След близо седем години живот в Дания, се отвори възможността да се присъединя към Payhawk. Компанията винаги е била атрактивен избор за мен, като следвах развитието ѝ през последните две години."

В плановете за развитие през 2023 г. е заложено Payhawk да създаде нов отдел продажби и реклама, насочен към българския пазар. Платформата на Payhawk вече работи на български език и през следващите няколко месеца ще обяви нов уебсайт, насочен към местния пазар. Една от отворените и изключително важни позиции в компанията е Маркетинг директор за България.

В страната Payhawk партнира с едни от най-иновативните компании в своите сектори, като Speedy, Discordia, NIK Electronics, Transpress, Chaos Group, Ampeco, Quantive (GtmHub), Hyperscience и др.

Съоснователят и изпълнителен директор на Payhawk Христо Борисов коментира, че "работата с български компании винаги е била важна за нас. През 2022 година успяхме да направим необходимите инвестиции в партньорство с Пейнетикс, за да предоставим платежни сметки (IBANs) и разплащания в лева към вече съществуващите ни карти. В комбинация към предлаганите от нас карти и сметки в 32 държави и валути от EUR, USD, RON, BGN и GBP, компаниите с дружества в чужбина могат да използват една система за всичките си фирмени разходи на глобално ниво."

Payhawk отваря офис в САЩ

Първият български "еднорог" отваря офис отвъд океана

Компанията с централа в Лондон вече е активна в 32 страни