Приходите от добилата огромна популярност мобилната игра Pokemon Go достигнаха 500 милиона долара за два месеца. Придобилата за кратко време огромна световна популярност игра излезе на 6 юли 2016 година.

Според анализатори това са рекордни показатели. Техните прогнози сочат, че до края на годината приходите от Pokemon Go могат да достигнат 1 милиард долара, съобщава TechCrunch.

В новия си доклад експертите на App Annie сравняват доходите на други популярни мобилни игри и времето, за което те са постигнати.

В четворката на лидерите по ръст на приходите влизат Pokemon Go, Candy Crush Saga (достигнала нивото $500 млн. за  повече от 200 дни),  Puzzle & Dragons и Clash of Clans, които са получили такъв доход за повече от 400 дни след пускането им на пазара.

Въпреки че темпото на привличане на нови потребители на Pokemon Go значително се забавя през последните седмици, играта все още показва най-добра динамика сред другите подобни.

Директните покупки от играчите на се единствения източник за доходи от Pokemon Go. Компанията разработчик Niantic има вече споразумения за сътрудничество с японския мобилен оператор SoftBank и местното поделение на McDonald's. В над 300 обекта на веригата за бързо хранене ще се обособят зали за играта, същото се предвижда и в 3700 магазина на мобилния оператор.