Британският финтех гигант Revolut навлиза в нова индустрия - туристическата. Базираната в Лондон компания пуска нова услуга, наречена Stays. Тя ще бъде достъпна от четвъртък и ще позволява на потребителите на приложението да си резервират хотели и нощувки на други места за настаняване.

В официално съобщение от Revolut посочват, че те ще могат да получат до 10% отстъпка от резервациите си, направени през платформата.

С тази стъпка британската компания ще се превърне в конкурент на гигантите в този сегмент, като Booking, Expedia и TripAdvisor. Също така тя е първата за лидера извън финансовия пазар.

"Светът започва внимателно да се отваря и знаем, че всеки отчаяно иска да пътува независимо дали до Магрейт или до Майорка", посочва Марсел Никай, който е мениджър в Revolut.

Британският финтех Revolut набра $800 милиона

Британският финтех Revolut набра $800 милиона

В момента компанията се оценява на 33 милиарда щатски долара

"Създадохме Stays, за да направим за хората по-лесно резервирането на почивка на идеалната за тях дестинация. След 18 месеца на непрестанни ристрикции и затваряния искаме да дадем на хората повече", казва още той.

Новата функция на Revolut ще дебютира във Великобритания от тази седмица, а през следващите месеци ще стане достъпна и за потребителите на приложението в Европа и САЩ.

Засега платформата ще позволява само резервиране на места за настаняване, но в бъдеще ще добави опция за закупуване на самолетни билети и коли под наем.

От 0 до $33 милиарда за 6 години: Как Revolut стана най-скъпият британски старт-ъп в историята?

От 0 до $33 милиарда за 6 години: Как Revolut стана най-скъпият британски старт-ъп в историята?

Днес компанията има над 16 милиона клиенти