Русенската компания за електромобили Sin Cars обяви, че е получила четири поръчки за доставка на електрическия автомобил L City - за по един автомобил. Три от тях са за потенциални дистрибутoри в Германия и Великобритания. Електромобилът L City Koffer е доставен в западна Германия.

Новият собственик е компания, която се занимава с дилърство на електромобили. Компанията е заявила интерес да стане официален дистрибутор на автомобила за Германия, за което започват и преговори, съобщава дружеството чрез БФБ-София. L City Koffer е доставен и в Мюнхен, на клиент, който извършва куриерска дейност под франчайзинг за голяма германска компания.

Снимка 592629

Източник: Facebook профил на Sin Cars

Същият модел ще бъде доставен на клиент във Великобритания, който също проявява интерес да стане официален дистрибутор за страната. Електромобил L City Pickup ще бъде доставен на голямо производствено дружество (в автомобилната индустрия) за дейността му в Русе.

Русенската Sin Cars ще изнася електромобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург

Русенската Sin Cars ще изнася електромобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург

До края на годината ще бъдат подписани окончателните договори за дистрибуция

Всички четири електромобила ще бъдат доставени до края на настоящото полугодие. Реализираният приход от тези продажби ще бъде на обща стойност над 400 000 лева, уточняват от компанията.

В последната година акциите на "Син Карс Индъстри" поевтиняват с над 14%, а пазарната капитализация е малко под 14 милиона лева. Компанията не успя през 2022 година да увеличи капитала си, за да набере средства за довършване на базата си в Русе и да започне изграждането на базата си в Румъния.

Затова Sin Cars започна преструктурирането си в холдингово дружество, за да успее още тази година да листне акциите си на борсата в Амстердам.

Припомняме, че миналата година от българската компания обявиха, че искат да наберат допълнителен капитал, който да им помогне да финализират изграждането на своя бъдеща фабрика в съседна Румъния.

"Целта на компанията е да постигне устойчиви и успешни продажби на електромобилите през 2023 година, след което да мултиплицира и разшири производството с изграждането на нова фабрика в Румъния и в непосредствена близост до Русе", посочиха от Sin Cars в съобщение на платформата за борсова информация x3news.

От русенския производител на електрически автомобили обвързват решението си с невъзможността у нас да се намери подходящо място за планираната инвестиция, защото "законовата рамка в България не позволява на никоя администрация да направи реверанс към инвеститора".

Русенската Sin Cars търси нов капитал за изграждане на фабрика в Румъния

Защо Румъния, а не България? Русенската Sin Cars търси капитал за изграждане на фабрика в северната ни съседка

Засега компанията се отказва от нов български завод