Nestle планира да направи продуктите си по-здравословни, като намали съдържанието на захар в тях с 10%. Кампанията стартира от началото на следващата година.

Това означава, че за ключови марки на производителя, като Kit Kat, Lion и After Eight, захарта ще бъде заменена с естествени подсладители, пише CNBC.

"За Nestle на дневен ред е план за разработване на нова технология, която да предлага по-добра храна на нашите клиенти. Иновациите ще помогнат да бъде редуцирано съдържанието на захар в сладкарските изделия", коментира председателят на корпорацията за Великобритания Фиона Кедрик.

"Рецептите ще бъдат променени, като тя ще бъде заменена от други съставки, които са натурални", допълва тя.

Nestle се изправя пред преструктуриране и по-слаби продажби

Nestle се стяга за преструктуриране. И очаква по-слаби продажби

Приходите на компанията разочароваха анализаторите

От производителя уверяват, че промяната няма общо с поевтиняването на паунда след вота за "Брекзит". Отслабването на валутата доведе до увеличаването на разходите за внос на Острова.

В резултат някои компании трябваше да увеличат цените на продуктите си или да намалят разходите за суровини, за да компенсират нарасналите суми за импорт.

През миналия ноември от конкурента на Nestle - Mondelez, решиха да разширят разстоянието между блокчетата на шоколадите Toblerone. Тогава от компанията също заявиха, че това решение няма общо с "Брекзит".

Как Nestle се конкурира с... Nestle?

Как Nestle се конкурира с... Nestle?

Швейцарският гигант изправи една срещу друга две свои марки