"Линдстрьом Груп", която предоставя текстилни услуги в Европа и Азия, придоби бизнес дейността на местната компания за услуги с изтривалки под наем "Меджик Карпет" ООД в България. Придобиването на компанията ще затвърди позицията на Линдстрьом като лидер на пазара за улуги с изтривалки под наем и работно облекло в България.

Около 80% от натрупаните замърсявания в едно помещение идват от главния вход. Правилно подбраната система от изтривалки помага за улавяне на тази мръсотия, като по този начин предлага ефективен от гледна точка на разходите начин за поддръжка на чисти помещения. Линдстрьом предлага своята концепция за услуги с изтривалки под наем в 13 европейски държави. Услугата на компанията за отдаване под наем на изтривалки е удобно и ценово ефективно решение за поддръжка на имиджа на всяка една компания в перфектно състояние.

Услугата за изтривалки под наем е гъвкава и предлага широка гама от изтривалки в различни цветове и размери. Мръсните изтривалки се заменят с чисти регулярно в зависимост от нуждите и изискванията на клиентите. Линдстрьом предлага своите услуги в цяла България.

„Придобиването ще затвърди нашата позиция на пазара в България. С него Линдстрьом се превръща в пазарен лидер при предлагането на услуги с изтривалки под наем и работно облекло с най-високо качество към клиентите на местния пазар", добави Венцислав Бояджиев, изпълнителен директор на Линдстрьом България.

Линдстрьом е глобален партньор на бизнеса, който спомага за поддържане на корпоративния имидж от гледна точка на текстилни решения и поддръжка на чистотата. Основана през 1848 г., Линдстрьом е пазарен лидер в сектора и една от водещите европейски текстилни компании. Линдстрьом развива бизнеса си в 21 държави, с почти 2 750 служители и годишен оборот за 2012 г. от 288 милиона евро. За повече информация, моля посетете www.lindstrom.bg и www.lindstromgroup.com.