Televic България, подразделение на базирания в Белгия производител на високотехнологични комуникационни системи Televic Group, обяви, че инвестира 10 милиона лева (5,1 милиона евро) в изграждането на нов производствен завод близо до Пловдив.

Новата фабрика ще се простира на площ от над 5500 кв. м в село Царацово и ще включва офис и складова част. Идеята е това да бъде основният местен производствен център на компанията.

Как Пловдив стана икономическият център на България?

Как Пловдив стана икономическият център на България?

Над 200 компании работят в "Тракия икономическа зона", като половината от тях са чуждестранни

В момента в Televic България работят около 200 служители в съществуващите съоръжения на компанията, които включват Център за научноизследователска и развойна дейност (R&D) в Пловдив.

Изграждането на новия производствен обект, който ще произвежда пълната гама системи Televic, започна в края на 2021 година и трябва да бъде завършен до края на 2022-а.

Базираната в Белгия високотехнологична компания има офиси и фабрики в Европа, Азия и САЩ, в които работят над 900 служители. Германия, Китай и България са домакини на основните съоръжения на фирмата.

Компанията се фокусира върху технологиите за конференции, системите за образование и оценяване, както и комуникационните решения за секторите на здравеопазването и железопътния транспорт.

Групата отчете оборот от близо 150 милиона евро за 2021 година. През юни 2020-а белгийската частна инвестиционна компания Gimv купи неуточнен миноритарен дял в Televic Group за неразкрита сума, с цел да стимулира растежа на компанията в световен мащаб.

Стачка в завода на Liebherr край Пловдив: ръководството обмисля допълнително увеличение на заплатите

Стачка в завода на Liebherr край Пловдив: ръководството обмисля допълнително увеличение на заплатите

От началото на годината възнагражденията на служителите вече са вдигнати веднъж