Продажбите на Ford Motor се изстреляха над прогнозираните от Wall Street, което доведе и до положителни данни за продажбите на компанията през третото тримесечие, въпреки мерките срещу пандемията.

Така доходността на акция достигна 65 цента вместо очакваните от Refinitiv 19 цента, а приходите от продажба на автомобили възлизат на 34,71 млрд. долара при очаквани 33,51 млрд. долара. Това доведе до изстрелване на акциите на производителя със 7% след приключване на търговията, по време на която обаче те се свиха с 2,8%.

Ford ще надхвърли позволените от ЕС CO2 емисии тази година и е изправена пред солени глоби

Ford ще надхвърли позволените от ЕС CO2 емисии тази година и е изправена пред солени глоби

Компанията заяви, че ще обедини сили с друг производител, но засега не е ясно кой е той

Коригираните приходи преди данъци растат почти двукратно спрямо същото тримесечие на миналата година и достигнаха 3,6 млрд. долара през третото тримесечие. Нетната печалба на Ford достигна 2,34 млрд. долара, което е още по-голям растеж на годишна основа, след като през 2019 г. тя възлизаше на 423 млн. долара. Общите приходи на компанията също са с 500 млн. долара нагоре на годишна основа.

Основен двигател на положителните финансови резултати са пазарите в Северна Америка, където Ford регистрира приходи от 25,3 млрд. долара и печалба от 3,18 млрд. долара. Причината за това е изстрелването на търсенето на SUV и товарните превозни средства на компанията.

За да остане конкурентен: Ford намали цената на Mustang Mach-E

За да остане конкурентен: Ford намали цената на Mustang Mach-E

Тя ще се свие с между хиляда и 3 хил. долара, в зависимост от изпълнението

Същевременно новият главен изпълнителен директор Джим Фарли, който встъпи на позицията в началото на месеца, обеща на инвеститорите по-голяма яснота за операциите на компанията.

"Обещанието ми към всеки от вас е по-голяма прозрачност, включително по отношение на ключовите индикатори за представянето на компанията, за да можете обективно да проследите нашия прогрес", каза той по време на първото си тримесечно обръщение към пазарите в ролята си управляващ на компанията.