Собственикът на приложението TikTok- ByteDance, преостановява плановете си за IPO на бизнеса си в САЩ, съобщи Wall Street Journal.Това се случва след среща между представители на компанията и китайските регулатори, които настояват тя да се съсредоточи върху рисковете, свързани със сигурност на данните.

Регулаторите в Китай настояли Didi да отложи IPO-то

Регулаторите в Китай настояли Didi да отложи IPO-то

Пекин се притеснява за данните, които компанията е събрала за потребителите си

Новината идва, след като китайските регулатори стартираха преглед на киберсигурността и в Didi, която миналия месец излезе на фондовата борса в Ню Йорк.

"Не коментираме слухове или спекулации", зояви говорител на ByteDance пред CNBC.

Didi, китайският еквивалент на Uber, набра $4,4 млрд. в най-голямото китайско IPO в Ню Йорк от Alibaba през 2014 г. насам. Депозитарните ѝ разписки започнаха да се търгуват в сряда — ден след юбилея на китайската комунистическа партия. Регулаторът изчака още един ден, за да нанесе своя удар като започна свое разследване срещу компанията.

Първичното публично предлагане на ByteDance беше едно от най-очакваните през тази година. Това е първата китайска компания, която наистина успя да пробие мащабно на запад. Листването може и да се забави до 2022-а година, но капитализацията на компанията вече да нарасне до $450 милиарда.

В последно време Пекин ескалира контрола си върху китайските компании, регистрирани в САЩ. Страната вече предложи нови закони, които ще изискват практически всички фирми, които се насочват към IPO извън Китай да преминат преглед на киберсигурността.

След провала на Didi: Собственикът на TikTok се отказа от листване

След провала на Didi: Собственикът на TikTok се отказа от листване

Компанията все пак може да излезе на борсата в Хонконг