Сладкарницата Hauer в Будапеща, която е основана още през 1899 г. преустановява окончателно дейността си, става ясно от обявление на заведението, съобщи Прайм. Всъщност още през есента на миналата година от Hauer обявиха "временно" затваряне, заради високите цени на парното в унгарската столица и съответно невъзможността на заведението да заплаща за отопление.

Сега обаче от най-старата и популярна сладкарница в Будапеща обявяват, че нямат финансова възможност отново да "отворят врати".

"Поради неблагоприятното въздействие на икономическата ситуация върху сектора на общественото хранене, и по-конкретно - нарастващите цени на енергоносителите и суровините, свиването на туризма и в частност на посетителите на заведението - ние затворихме нашето кафене", се казва в съобщението на заведението.

Нещо повече, планира се на същото място на Hauer, от септември да отвори врати фитнес зала с площ от 2000 кв. метра.

На страницата на заведението във Facebook потребители изразиха съжаление, че най-старата и популярна сладкарница в града с "аристократична атмосфера", не може да намери финансови средства, за да отвори врати.

eMAG изгражда склад за €100 милиона близо до Будапеща

eMAG изгражда склад за €100 милиона близо до Будапеща

Компанията инвестира в подобни логистични възможности извън Румъния за първи път