Основателят, главен изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Facebook Марк Зукърбърг не пожела да отговори на въпроса на акционер дали би напуснал един от двата високопоставени поста, които заема, предава CNBC.

По време на годишната среща на инвеститорите, един от тях попита директно Зукърбърг, който притежава и 60% от правата за гласуване, дали би се отказал от поста главен изпълнителен директор или от този на председател на борда.

Зукърбърг даде 4-минутен отговор, в който говори за държавни регулации, действия на френското правителство и други теми, но не даде отговор. "Но по-директно, бихте ли напуснали позицията на председател на борда и намалили правата на гласуване?", попита отново акционерът. "Ще ограничим възможността само до един въпрос на акционер", отвърна му представител на компанията.

Така Зукърбърг не пожела да отговори, но действията на компанията бяха ясни. Facebook се изправи пред гласуване на две предложения: едното акционерите да имат повече права при гласуване, а другото председателят на борда да бъде независим. Компанията бързо гласува и срещу двете предложения.

Акционерите ще гласуват дали Зукърбърг да слезе от поста председател на борда

Акционерите ще гласуват дали Зукърбърг да слезе от поста председател на борда

Самият той има 60% от правата за гласуване, така че не се очакват изненади. Но вотът все пак ще е важен