2017 година почти настъпи. А всяко ново начало трябва да започне с нови стратегии и начинания.

Ето защо изданието Business Insider говори с Райън Кан, кариерен съветник, който посочи няколко грешки, които неуспелите хора правят на Нова година и ето няколко съвета как лесно да се обърнат нещата.

​Не отбелязват постижения си

Според експерта е важно да се отдели време, за да помисли за всичко, което е постигнато. Да се вземат успехите за даденост е грешка. Равносметката за годината е чудесно решение, преди да се отдадем на празнуването и почивката.

Забравят да си поставят цели

Според експерта е важно да си поставим дългосрочни цели, които да изпълним пред следващата година. Няма как да стигнем до успеха, ако не си начертаем път към него.

Смесват работата с празника

Неуспелите хора позволяват работата да се слее със свободното им време по празниците.

Опитайте се да празнувате Нова година като заслужен отдих, съветва експертът.

Не могат да загърбят проверката на мейла

"Ако можете да избегнете проверката на имейла или телефонните съобщения, то се опитайте да го направите", казва Кан. "Заслужавате почивка"

Пренебрегват познатите си

Независимо дали става дума за близки или професионални контакти, важно е да се поддържат взаимоотношенията в живота. Неуспешните хора не могат да култивират тези връзки.

Не благодарят

Когато става дума за успех и удовлетвореност, е много важна и благодарността. Успелите хора никога не забравят да благодарят на онези, които са им помогнали да постигнат целите си.