Трудно е да си представим, но тези професии наистина съществуват и освен това са доста добре платени.

За пет такива необичайни работни специалности разказва сайтът ont.by.

Снимка 512939

Източник: ont.by

Живо плашило на птици

Именно такъв работник търсеше и, разбира се, намери фермер от Великобритания. Факт е, че яребиците са имали навика да атакуват земеделското му поле, без и не обръщаха никакво внимание на обичайното плашило. Но човек, облечен в ярки дрехи и силно свирещ на музикални инструменти, успя да реши проблема с птиците и да спаси реколтата на стопанина.

Работещият като плашило, с диплома от университет британец Джейми Фокс, печели около 15 000 британски лири годишно за необичайния си труд.

Снимка 489076

Източник: iStock

Наблюдател за изсъхване на боята

Професията наблюдател за изсъхване на боя съществува от 2010 г. Не е толкова скучно, колкото може да изглежда на пръв поглед, и в същото време се плаща добре - 25 хиляди долара годишно. Първият, който работи в тази област, е британецът Томас Кервен, нает от фирма "Dulax" - лидер в производството на бои и лакове.

Снимка 404613

Източник: iStock

Спящ блогър

Финландски хотел публикува обява за такова свободно работно място в интернет. Желаещият да го заеме трябваше да спи в 35 стаи на хотел Finn и да разказва за преживяното всяка вечер в социалните мрежи.

Тази интересна дейност е оценена от работодателите на 35 000 долара годишно.

Снимка 512935

Скачач на матраци

Американецът Рубенс Рейносо е успял да превърне любимото си занимание от детството в професия. McRoskey го наел да инспектира всички произведени продукти. Човекът дори разработи авторски метод за тестване на матраци - пет скока на място и още по пет напред и назад. Скачачът твърди, че това е достатъчно, за да се разбере качеството на продукта.

Рубенс печели 43 000 долара годишно за своите компетентни подскоци.

Снимка 483141

Източник: iStock

Да душиш потни подмишници

Специалността "душещ подмишници" не е подходяща за всички, но се смята за доста разпространена сред производителите на дезодоранти. Изглежда така - човек е в стая и се опитва да улови миризмата на пот от стоящите наблизо и по далеч хора.

Заплатата на този щатен служител е доста солидна - около 50 000 долара годишно.