Всеки знае, че трябва да пристигне на работното си място навреме, да уважава своите мениджъри и да изпълнява в определения срок задачите, които са му възложени.

Но има няколко неща, които никога не трябва да правите докато сте на работа. Тях представя International Business Times.

1.Оплаквате се прекалено много

Едно е от време на време да изразявате недоволството си от начина, по който се работи в определени ситуации. Но ако това ви стане навик, със сигурност на никого в офиса няма да му понрави подобно поведение.

2.Доброволно и постоянно предлагате услугите си

Да предлагате да свършите доброволно нещо е добър начин да спечелите доверието на вашия мениджър и евентуално дори да напреднете в кариерата си. Но едно нещо, което не трябва да правите, е да се превърнете в човека, който непрекъснато доброволно поема повече работа. Не само ще рискувате другите да се възползват от това, но цялостното ви представяне може да пострада.

3.Обличате се неподходящо

Много офиси в наши дни приемат небрежния стил на обличане и нямат строго официален дрескод. И макар че това да е полезно за вашия комфорт и портфейл, то също така отваря вратата за лоши решения. Независимо от това как може да изглежда обстановката в офиса ви, не правете грешката да носите дрехи, които са прекалено разкриващи. Избягвайте тениски, щамповани с потенциално обиден език или лозунги.

4.Разпространявате слухове и клюкарствате

Никой не харесва клюки, но това не е единствената причина да се избегне разпространяването на слухове сред колегите ви. При някои обстоятелства това може да доведете до сериозно нарушение на баланса с човешкия ресурс в офиса.

5.Прекарвате прекалено много време в лични разговори или социални мрежи

Дори и да работите в оживен офис, има шанс някой да следи трудовите ви навици. Може да е вашият мениджър или някой друг, но този човек е длъжен да следи дали прекарвате часове в разглеждане на социалните мрежи или в разговори по телефона. Освен това никога не се знае какви данни може да проследява вашата компания.