След като Tesla записа най-лошия месец в историята си на фондовия пазар, след като шофьор на Model X загина, Илън Мъск обяви фалита на компанията в Twitter. И това беше първоаприлска шега в негов стил.

"Независимо от неимоверните усилия за набиране на пари, включително последните опити за масова продажба на великденски яйца, сме тъжни да съобщим, че Tesla напълно банкрутира", написа Мъск в съобщение в Twitter.

На друга снимка в социалната мрежа пък е написано, че самият той е бил открит, припаднал до автомобил Model 3, заобиколен от ботилки "Teslaquilla" и със следи от засъхнали сълзи по бузите му.

Шегата на Илън Мъск изглежда доста смела на фона на това, че ценните книжа на компанията изгубиха близо една четвърт от стойността си или 22% през март. Това беше най-големият спад за тях от излизането на производителя на фондовия пазар през декември 2010 година.

През миналата седмица от рейтинговата агенция Moody"s понижи кредитния рейтинг на компанията до ниво "боклук". Експертите посочиха, че вероятно Tesla ще бъде принудена да набере още над 2 милиарда долара капитал.