Най-опитният футурист в Европа - Рей Хамънд, идва за първи път в България, за да се включи в третото издание на конференцията THE NEXT BIG THING, която се организира от Bloomberg TV Bulgaria. Събитието ще се проведе на 16 октомври от 09:00 часа в Capital Fort (София) и ще очертае най-важните икономически, технологични и научни събития от годината.

Английският футурист, журналист и автор на книги Рей Хамънд ще бъде ключов лектор по време на THE NEXT BIG THING 2018. На конференцията той ще сподели кои сфери ще са основните двигатели на бизнеса занапред и ще засегне теми като дигиталната революция, ръста на популацията, нанотехнологиите и ДНК анализите в медицината, климатичните промени, автономните автомобили, енергийните промени, глобализацията и бедността по света.

По време на събитието, Хамънд ще представи и съветите си за това как бизнесът да се подготви за бъдещето. Според него, дигиталната революция ще има много по-голямо въздействие върху всичко, което правим, като всеки бизнес трябва да погледне на дигитализацията в много по-голяма дълбочина. "Не подценявайте бъдещето, защото то принадлежи на онези, които са подготвени за него още днес. Най-добрият начин да го направим, е да знаем какво предстои", споделя Хамънд броени дни преди пристигането си в София.

Вече повече от 35 години футуристът представя пред публиката вижданията си за тенденциите, които очертават бъдещето. Преди три десетилетия Хамънд прави своята уникална прогноза за Европа, която се сбъдва и така днес той изживява бъдещето, което някога е описал. Рей Хамънд неведнъж е представял вдъхновяващите си презентации на конференциите TED и е консултирал компании като Google, Apple, SAP, MasterCard, Vodafone и много други. Автор е на 14 книги за бъдещето. През 2010 г. Хамънд е награден от Михаил Горбачов със златен медал на ООН за заслуги към футурологията. На THE NEXT BIG THING Хамънд ще говори за бъдещето, което вече е тук.

Рей Хамънд

Рей Хамънд

Конференцията THE NEXT BIG THING е насочена към представители на международни компании и лидери на мнение от всички индустрии, браншови организации, клъстери, неправителствени организации, както и към малкия и среден бизнес.

Изправени ли сме пред нова световна финансова криза и предстоят ли икономически рискове? Как новите технологии променят бизнеса? Какво е бъдещето на медицината и здравеопазването? Отговорите на тези и още въпроси ще дадат лекторите на THE NEXT BIG THING, сред които са Тони Дю Пре (главен инвестиционен директор в Amundi Прага), Маркъс Ашуорд (колумнист в Bloomberg Opinion), Джулиан Лий (петролен стратег в Bloomberg), Роб Мейчин (оперативен директор в Endava), Красимира Чемишанска (изпълнителен директор на Amgen), Владимир Филипов (NearSoft) и Виктор Андонов (Devexperts).

Актуални новини около участниците в събитието и програмата на THE NEXT BIG THING може да следите на http://tnbt.bloombergtv.bg/ и във фейсбук страницата на Bloomberg TV Bulgaria: https://www.facebook.com/BloombergTVBG/.

Генерален партньор на THE NEXT BIG THING е БАКБ. Конференцията се провежда с подкрепата на Philip Morris Bulgaria, A1, Opel, Monbat Group. Институционални партньори са Български форум на бизнес лидерите, Българска стопанска камара. Медиен партньор е Money.bg.

Повече за THE NEXT BIG THING

Конференциите на Bloomberg по цял свят събират влиятелни личности, мениджъри, предприемачи и медии, за да обменят опит, да споделят полезно съдържание и да провокират дебат. THE NEXT BIG THING обединява бизнес лидери и доказани авторитети в индустрията за откровени разговори относно най-важните тенденции и предизвикателства в глобалната икономика, инвестициите, науката, технологиите и много други.