Лидерите на едни от най-големите компании в света, които междувременно са и сред най-богатите хора в света, са изправени пред един и същ проблем - как да организират графика си, така че да вършат повече работа.

Ако решим да вземем за пример опита на Илън Мъск, Марк Зукърбърг и Бил Гейтс, то трябва да имаме предвид, че всеки от тях не работи по-малко от 70 часа седмично, като в тази сметка се включват и почивните дни. Business Insider разкрива какви са тайните на тримата за по-голяма продуктивност.

Марк Зукърбърг

Основателят на Facebook е известен със своите сиви тениски и суичъри, които носи през работната седмица. Те му помагат да се фокусира върху по-важните неща в ежедневието му вместо да се чуди какво да облече. И въобще неговият подход към живота се основава на простите неща.

Освен това Зукърбърг не е почитател на лукса и предпочита да обръща повече внимание на наистина важните ангажименти в графика му.

Бил Гейтс

През 2006 година в своя блог Гейтс сподели своя опит със справянето с много задачи наведнъж. Той работи не на един, а на три монитора. По този начин на единия Гейтс следи мейлите си, на другия работи, а третият го ползва като допълнителен стандартен десктоп.

Илън Мъск

Ако говорим за наистина натоварен график, то Мъск определено може да е пример в тази посока. Той съвместява три ръководни длъжности - шеф на SpaceX и Tesla и председател на SolarCity, има 5 деца и постоянно работи върху своите амбициозни идеи за развитието на новите технологии. Освен всичко това той спи по не повече от 6 часа и половина през нощта.

През 2007 година авторът Макс Чафкин описва Мъск така: "За да изкара целия ден, той разчита на два стимула - на кофеинът и на желанието си за колонизиране на Марс". 

Шефът на Tesla признава, че разделя дните си от седмицата по равно за автомобилния производител и космическата компания. Освен това обаче той върши по няколко неща наведнъж.