Петър Христов, председател на борда на директорите на "Пропъртис Мениджмънт Груп", която е собственик на млечната компания "Лактима" ЕАД, е бил застрелян в София, твърдят bTV и БНР, цитирайки източници от СДВР. 

Инцидентът е станал на улица "Ралевица" малко преди 10 ч. тази сутрин. Именно там, близо до бул. "България", дружеството "Пропъртис Мениджмънт Груп" има регистриран адрес за кореспонденция с НАП. По информация на общественото радио това е бил домашният му адрес.

Христов се е возел в своя джип, когато е бил прострелян в гърдите. Извършителят го е причаквал в друга кола.

Шофьорът му веднага го е закарал във Военномедицинска академия, но след половин час в реанимация е починал, потвърдиха от болницата. Извършителят не е установен и се издирва.

"Лактима" ЕАД е производител на млечни продукти - айрян, кисело и прясно мляко. Тя е правоприемник на бившето предприятие "Млечна промишленост", което през 1996 г. е приватизирано. Компанията е една от водещите в България в сегмента на млечната промишленост. Произвежда кисели, пресни, овкусени млека. Най-разпознаваемият продукт е "Айрян Балкан", с който държи 75-80% пазарен дял в категория течни млека. Фирмата произвежда пълна гама масленост на кисели млека. Приходите на дружеството за 2016 г. достигат 12.8 млн. лв., което е ръст от 18.5% спрямо година по-рано.

Едноличен собственик на компанията е дружеството "Пропъртис Мениджмънт Груп" ЕАД. До март месец 2013 г. то е било едноличена собственост на Петър Христов, след което е било прехвърлено на дъщеря му - Михаела, сочат данни от Търговския регистър.

Дружеството има интереси още в строителната дейност, упраление на недвижими имоти, охранителна дейност, хотелиерство и ресторантьорство, застрахователна, издателска и инвестиционна дейности.

Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра. През 1983 г. е приет в Средно сержантско военно училище "Георги Измирлиев" - Горна Оряховица, в експерименталната паралелка на Министерството на отбраната, която завършва с отличие. После започва работа в министерството и е приет във ВНВУ "Васил Левски". Завършва висшето военно училище в старата столица през 1991 г. и същата година напуска армията. През 2000 г. завършва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия.